Vår utbildning

Teori

Första steget mot ditt körkort är att komma igång i med teorin

Det är en hel del teori som du ska lära in och få förståelse för när du ska ta körkort så det kan ta sin tid. När du sen kommer igång med körningen har du stor nytta av dina teorikunskaper. Du sparar både tid och pengar eftersom det inte tar lika mycket tid av din körlektion om du redan har koll på teorin.

Vi använder oss av Teoricentralen – en digital plattform där du har tillgång till allt teorimaterial du behöver under din utbildning.

Behöver du mer hjälp så kan du boka egen teoritid med en lärare.

 

Körning

I vår undervisningsplan ingår det 15* moment som ska vara genomförda och godkända för att du ska få genomföra ett körprov på trafikverket.

Efter varje lektion fyller din lärare i ditt utbildningskort som du sedan kan läsa på Teoricentralen. Där står det vilket moment du är på och vad ni har tränat, läraren skriver också i vad du ska träna på inför nästa lektion.

En körlektion är 50 min lång och du kan välja att ta körlektioner med manuell eller automat växellåda. Boka lektioner kan du göra via Teoricentralen eller med oss på kontoret.

*moment 13- mörker och moment 14 genomförs endast under den period på året som det är praktiskt genomförbart

 

Obligatoriska utbildningar

Riskutbildning del 1 är en av de obligatoriska kurserna som Du behöver gå när Du ska ta körkort
Innehåll i kursen: Riskbeteenden, Trötthet, Alkohol och andra droger.

3,5 timmar inklusive raster.

Riskutbildningen kan göras när som helst i din körkortsutbildning. Vi rekommenderar att du har kommit igång lite med både körning och teori för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

 

Riskutbildning del 2

Handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.
Du som gör din körkortsutbildning hos oss bokar vi in i slutet av utbildningen och genomförs då på gamla flygfältet i Hudiksvall.

 

Båda riskutbildningarna är giltiga i 5 år.