Vår utbildning

Steg 1 – Teori!

Första steget mot ditt körkort är att komma igång i med teorin

Det är en hel del teori som du ska lära in och få förståelse för när du ska ta körkort så det kan ta sin tid. När du sen kommer igång med körningen har du stor nytta av dina teorikunskaper. Du sparar både tid och pengar eftersom det inte tar lika mycket tid av din körlektion om du redan har koll på teorin.

Vi använder oss av STR:s ”Elevcentralen med köra bil” – en digital plattform där du har tillgång till allt teorimaterial du behöver under din utbildning. För bästa resultat komplettera med att gå vår teorikurs.

Våra krav på dig inför ett kommande teoriprov:

Plugga

Elevcentralen med "köra bil" har ett avsnitt som heter ”Plugga”
– där hittar du 20 moment med tillhörande instuderingsfrågor. Varje moment kan jämföras med ett kapitel ur ”boken”, där kan du välja att läsa eller se en film om varje moment. Svara sedan på instuderingsfrågorna och när alla frågor är godkända är du färdig med det momentet. Sedan fortsätter du
så tills du gått igenom alla moment.
Här hittar du även "trafikskolans tips" där vi själva lagt till material som kan vara till nytta för dig.

Anpassade test

Efter du gått igenom alla moment går du vidare till ”anpassade test”. Här väljer du vilket typ av test du
vill ha, hur många frågor osv. Vi vill se minst 5 anpassade test. Tips! Gör minst ett anpassat test med felaktiga frågor och ett med markerade frågor.

Sluttest

Nu är det upp till bevis!
Här gör du ett test med 65 frågor, du har 50 min på dig och ska ha minst 58 rätt för godkänt.
Vi vill se att du har minst 5 godkända av 20 gjorda sluttest för att få genomföra det slutgiltiga provet på trafikverket. Om inte kraven är uppfyllda förbehåller vi oss rätten att avboka planerade prov.

Steg 2 – Körning!

I vår undervisningsplan ingår det 15* moment som ska vara genomförda och godkända för att du ska få genomföra ett körprov på trafikverket.

Efter varje lektion fyller din lärare i ditt utbildningskort som du sedan kan läsa på elevcentralen. Där står det vilket moment du är på och vad ni har tränat, läraren skriver också i vad du ska träna på inför nästa lektion.

En körlektion är 50 min lång och du kan välja att ta körlektioner med manuell eller automat växellåda. Boka lektioner kan du göra via din elevcentral eller med oss på kontoret.

*moment 13- mörker och moment 14 genomförs endast under den period på året som det är praktiskt genomförbart

Ladda ner appen ”Körkort nu med elevcentralen”