CSN

CSN-lån för körkort

Du som är arbetslös och uppfyller vissa villkor kan få låna pengar från CSN för att kunna ta B-körkort.
Det kan bli lättare att få ett arbete om Du har körkort eftersom många arbetsgivare idag har som krav att Du har körkort.

Körkortslånet är ett lån för dig som är arbetslös och mellan 18 och 47 år. Du kan få låna pengar från CSN för att kunna ta ett svenskt körkort med körkorts­behörighet B, det vill säga för personbil och lätt lastbil. Du kan få låna högst 15 000 kronor. Det du lånar ska du sedan betala tillbaka, och det behöver du göra även om du inte får körkort.

Det första Du ska göra innan vi kan hjälpa Dig vidare är att ansöka om körkortslån hos CSN. När du fått löfte om lån rapporterar vi in till CSN att du är inskriven här hos oss. Du behöver även se till att du har ett giltigt körkortstillstånd.

Ett lån från CSN garanterar inte ett körkort. Du kan behöva fler lektioner än vad ditt lån räcker till. Därför kan det vara bra om du redan i förväg undersöker vilka möjligheter du har till annan finansiering av ditt körkort.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av dina lektioner både teoretiskt och praktiskt, så är det av stor betydelse att du behärskar det svenska språket bra.

Läs mer på csn.se